

कालीन निर्यात संवर्धन परिषद CARPET EXPORT PROMOTION COUNCIL

(Set up by Ministry of Textiles, Govt of India)

Registered Office: Shree Jee Complex, Shop No T3, Sharma Market, Harola, NOIDA, (U.P.) Working Office: 2nd Floor, Rajiv Gandhi Handicrafts Bhawan, Baba Kharak Singh Marg, New Delhi – 110001 Tel.: +91-11-23364716, 23364717, Website: www.cepc.co.in, E-Mail : info@cepc.co.in Regional Office: Bhadohi Carpet Expo Mart, Carpet City, Bhadohi, - 221409 (U.P.) Regional Office: IICT Campus, Baghi Ali Mardan Khan, Nowshera, Srinagar - 190023 (J & K) Website of Ministry of Textiles: www.texmin.nic.in

No. CEPC/ SEC/2022/

Dated: 3rd June, 2022

All Agra based Member-Exporters, CEPC.

Sub.: Stakeholders FTA Outreach Programme at Agra on 6th June, 2022.

Dear Members,

This is to inform you that Department of Commerce is organizing FTA Outreach programme in several states of India with the objective to educate the Members about the recently signed India-UAE CEPA (Comprehensive Economic Partnership Agreement) and India Australia ECTA (Economic Cooperation and Trade Agreement) by Indian Govt. – the duty-free market access benefit and processes and mechanism to be followed to avail such access.

The FTA Outreach programme at Agra is scheduled for 6th June 2022 at Holiday Inn Hotel, Agra from 12.30 p.m. to 2.30 p.m.

Smt. Anupriya Patel, Hon'ble Minister of State for Commerce & Industry, Govt. of India is Chief Guest and Shri Satyapal Singh Baghel, Hon'ble Minister of State for Law & Justice, Govt. of India is Guest of Honour on the occasion. The Copy of the Invitation and the Minute-to-Minute programme is attached for information of the Members.

Members are requested to kindly take the benefit of the opportunity and attend the programme on 6th June 2022 at Holiday Inn Hotel, Agra.

With regards

Dr. Smita Nagarkoti Officiating Executive Director-cum-Secretary

STAKEHOLDERS OUTREACH PROGRAMME INDIA-UAE CEPA & INDIA-AUSTRALIA ECTA

Monday, 6th June 2022, 12.30 hrs to 14.30hrs (IST) Holiday Inn Hotel, AGRA

MINUTE TO MINUTE PROGRAMME

Timings	Programme Components	Duration
12.00 - 12.30 hrs	Arrival of Industry participants and Guests Registration & Networking	30 Minutes
12.30 hrs	Arrival of Chief Guest, Guests of Honour and other Distinguished Guests	
12.30 - 12.32 hrs	National Anthem	2 Minutes
12.32 - 12.35 hrs	Traditional Lamp Lighting by Distinguished Guests	3 Minutes
12.35 - 12.45 hrs	Presentation of Bouquets and Shawls to Distinguished Guests	10 Minutes
12.45 - 12.50 hrs	Welcome Address by Shri Sanjay Leekha, Chairman CLE	5 Minutes
12.50 - 12.55 hrs	Opening Remarks & Brief Overview - Salient Features of the Agreements- Shri Anant Swarup , Joint Secretary, Department of Commerce, Govt of India & Nodal Officer for State of Uttar Pradesh	5 Minutes
12.55 - 13.00 hrs	AV Clips on the Trade Agreements	5 Minutes
13.00 - 13.15 hrs	Presentation of Summary of the Trade Agreements by Dr. Srikar K. Reddy , Joint Secretary, Department of Commerce	15 Minutes
13.15 - 13.45 hrs	Cross Sectoral Industry Presentation (5 Minutes Each) 1. CLE 2. APEDA 3. FIEO 4. Carpet 5. Handicraft 6. Engineering	30 Minutes
13.45 - 14.00 hrs	Address by Prof. S.P. Singh Baghel , Hon'ble Minister of State for Law and Justice, Govt. of India	15 Minutes
14.00 - 14.15 hrs	Address by Smt. Anupriya Patel, Hon'ble Minister of State for Commerce & Industry, Govt. of India	15 Minutes
14.15 - 14.20 hrs	Concluding Remarks	5 Minutes
14.20 - 14.25 hrs	Honor of Chief Guest, Guest of Honor and other Dignitaries by Presenting Souvenirs	5 Minutes
14.25 - 14.30 hrs	Vote of Thanks	5 Minutes
14.30 - 14.31 hrs	National Anthem	1 Minute
14.31 hrs	Lunch Break and End of the Outreach Programme	











Government of Uttar Pradesh

Government of India Ministry of Commerce & Industry

Cordially invite you to

STAKEHOLDERS' OUTREACH PROGRAMME



INDIA – UAE

Comprehensive Economic Partnership Agreement (CEPA)

Monday, 6th June, 2022 at 12:30 P.M.

INDIA-AUSTRALIA

Economic Cooperation and Trade Agreement (ECTA)

Sapphire Hall, Holiday Inn, Agra

CHIEF GUEST

SMT. ANUPRIYA PATEL

Hon'ble Minister of State for Commerce & Industry Government of India

GUEST OF HONOUR

SHRI SATYAPAL SINGH BAGHEL

Hon'ble Minister of State for Law & Justice Government of India

Engineering Products

FOCUS SECTORS: Leather | Footwear | Agricultural Products | Handicraft | Carpet

Lunch at 2:30 P.M.









Directorate General of Foreign Trade



